Egmond aan Zee

Der Familienbadeort Egmond aan Zee befindet sich im nordholländischen Dünenreservat, einem der größten Naturgebiete in Holland. Im Sommer kühlen Sie sich im Meer ab und genießen danach den Aufenthalt auf den sonnigen Terrassen. Im Herbst und Winter ist es herrlich, am Stand zu wandern oder das wilde Meer vom Strandrestaurant aus zu beobachten. Das Ferienhaus befindet sich auf 500 Meter Abstand zum Meer. Direkt beim Haus beginnen die Dünen. Wenn Sie dort wandern, sehen Sie sofort die schottischen wilden Kühe und viele Kaninchen.

 

Uitstapjes in de omgeving

Alkmaar

Alkmaar is beroemd van de Kaasmarkt die jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers trekt (van 4 april t/m 5 september 2014 elke vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur). Maar Alkmaar is ook een stad waar je gezellig kunt winkelen, uit eten gaan of gewoon op een terrasje zitten. Met haar vele monumenten is Alkmaar zeker het bezoeken waard.

Bergen, Schoorl, Hondsbossche Zeewering (dijk)

Het centrum van Bergen is bijzonder gezellig met leuke terrasjes en goede restaurantjes. Als u door Bergen naar het noorden rijdt komt u in Schoorl. In Schoorl is het klimduin voor kinderen een leuke attractie. Eenmaal boven wandelt u zo de Schoorlse duinen in. Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Vanuit Schoorl naar het noorden komt u bij de Hondsbosche Zeewering. De dijk die het grootste deel van Noord-Holland beschermt tegen het zeewater.

Museum van Egmond

De permanente tentoonstelling is gericht op het verleden van de drie Egmonden, vanaf de prehistorie tot aan de jongste geschiedenis. De aandacht in de eerste zaal is gericht op de abdij, het kasteel van de heren van Egmond en het ontstaan van het vissersdorp Egmond aan Zee. De tweede zaal vertelt over het „derp" met zijn koloniehuizen, Egmondse klederdracht, schelpenvissers, bomschuiten, bollencultuur, opkomst van het toerisme en de vuurtoren.

Evenementen

Sehen Sie sich eine Liste der Veranstaltungen in der Region.