Egmond aan Zee

De familiebadplaats Egmond aan Zee ligt in het Noord-Hollands Duinreservaat, een van de grootste natuurgebieden in ons land. 's Zomers zoekt u verkoeling in zee, en lokken daarna de zonnige terrasjes. In het najaar en 's winters is het heerlijk om een strandwandeling te maken of de ruige zee te aanschouwen vanuit een van de strandpaviljoens. De vakantiewoning Atlantic ligt op nog geen 500 meter van het strand. U wandelt zo de duinen in, tussen de Schotse Hooglanders en de konijnen.

 

Uitstapjes in de omgeving

Alkmaar

Alkmaar is beroemd van de Kaasmarkt die jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers trekt (van 4 april t/m 5 september 2014 elke vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur). Maar Alkmaar is ook een stad waar je gezellig kunt winkelen, uit eten gaan of gewoon op een terrasje zitten. Met haar vele monumenten is Alkmaar zeker het bezoeken waard.

Bergen, Schoorl, Hondsbossche Zeewering (dijk)

Het centrum van Bergen is bijzonder gezellig met leuke terrasjes en goede restaurantjes. Als u door Bergen naar het noorden rijdt komt u in Schoorl. In Schoorl is het klimduin voor kinderen een leuke attractie. Eenmaal boven wandelt u zo de Schoorlse duinen in. Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Vanuit Schoorl naar het noorden komt u bij de Hondsbosche Zeewering. De dijk die het grootste deel van Noord-Holland beschermt tegen het zeewater.

Museum van Egmond

De permanente tentoonstelling is gericht op het verleden van de drie Egmonden, vanaf de prehistorie tot aan de jongste geschiedenis. De aandacht in de eerste zaal is gericht op de abdij, het kasteel van de heren van Egmond en het ontstaan van het vissersdorp Egmond aan Zee. De tweede zaal vertelt over het „derp" met zijn koloniehuizen, Egmondse klederdracht, schelpenvissers, bomschuiten, bollencultuur, opkomst van het toerisme en de vuurtoren.

Evenementen

Bekijk hier een lijst van evenementen in de omgeving.