Egmond aan Zee

The family resort of Egmond aan Zee is located in the North Holland sand dunes. One of the largest nature reserves in our country. In the summer you can cool off in the sea and then relax on one of the sunny terraces. During the autumn or winter months you can enjoy a refreshing walk on the beach. Or perhaps enjoy viewing the rough sea and waves on one of the beach pavilions.
The holiday home Atlantic is situated only 500 metres from the beach You can walk directly onto the sand dunes amongst Scottish Highlanders and rabbits.

 

Uitstapjes in de omgeving

Alkmaar

Alkmaar is beroemd van de Kaasmarkt die jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers trekt (van 4 april t/m 5 september 2014 elke vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur). Maar Alkmaar is ook een stad waar je gezellig kunt winkelen, uit eten gaan of gewoon op een terrasje zitten. Met haar vele monumenten is Alkmaar zeker het bezoeken waard.

Bergen, Schoorl, Hondsbossche Zeewering (dijk)

Het centrum van Bergen is bijzonder gezellig met leuke terrasjes en goede restaurantjes. Als u door Bergen naar het noorden rijdt komt u in Schoorl. In Schoorl is het klimduin voor kinderen een leuke attractie. Eenmaal boven wandelt u zo de Schoorlse duinen in. Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Vanuit Schoorl naar het noorden komt u bij de Hondsbosche Zeewering. De dijk die het grootste deel van Noord-Holland beschermt tegen het zeewater.

Museum van Egmond

De permanente tentoonstelling is gericht op het verleden van de drie Egmonden, vanaf de prehistorie tot aan de jongste geschiedenis. De aandacht in de eerste zaal is gericht op de abdij, het kasteel van de heren van Egmond en het ontstaan van het vissersdorp Egmond aan Zee. De tweede zaal vertelt over het „derp" met zijn koloniehuizen, Egmondse klederdracht, schelpenvissers, bomschuiten, bollencultuur, opkomst van het toerisme en de vuurtoren.

Events

View the list of events in the area.