Wemeldinge

Der Ort Wemeldinge liegt im Herzen der Provinz Zeeland, auf der Halbinsel Zuid-Beveland und direkt am nationalen Park Oosterschelde. Im ruhigen und reinen Wasser der Oosterschelde können Sie herrlich schwimmen, segeln, surfen und tauchen. In der Nähe des Ferienhauses befindet sich auch ein Strand. Morgens und abends werden Sie dort auch häufig Wale sehen. Das Dorf Wemeldinge liegt ebenfalls in de Nähe vieler gemütlicher und historischer Orte, zum Beispiel Yerseke, Goes, Antwerpen, Middelburg, Vlissingen, Zierikzee und Veere. Die Deltawerke sollten auch unbedingt mal besucht werden!


Sie finden in der Umgebung auch diverse andere historische Orte. Essen Sie gerne Muscheln? Dann fahren Sie nach Yerseke. Möchten Sie gerne einkaufen? Dann sind Goes, Antwerpen oder Middelburg sehr geeignet. Lieben Sie Geschichte? Dann fahren Sie unter anderem nach Zierikzee, Middelburg oder Veere für die historischen Gebäude. Möchten Sie gerne schwimmen? Dann finden Sie in Goes (weniger als 10 km Abstand) ein großes subtropisches Schwimmparadies. Sie können dort ebenfalls diverse Golfplätze besuchen. In Wemeldinge gibt es viele gemütliche Restaurants. Kurz zusammengefasst: man kann in der Nähe von Wemelding so viel erleben und wird sich sicherlich nicht langweilen. Egal in welcher Saison.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Villapark De Oesterbaai

Als u van rust houdt, fietstochten of eindeloze wandelingen maken, watersport of gewoon lekker aan een strand liggen dan is villapark De Oesterbaai het ideale park voor het hele gezin. Het park is gelegen in Wemeldinge aan de boorden van de Oosterschelde. Aan de rand van het park is een goed en betaalbaar restaurant, maar ook in het dorp, dat op korte loopafstand ligt, kunt goed en goedkoop tot zeer goed en betaalbaar eten. In het dorp is ook een supermarkt die in de vakantiemaanden elke dag open is.

Antwerpen

(57 km / 50 minuten rijden met de auto)

Het Centraal Station van Antwerpen is één van de mooiste stations van Europa. Naast het centraal station vindt u de Antwerp Zoo.
Vanaf het station naar de Grote Markt is ongeveer een half uur lopen door een gezellige en mooie winkelstraat. Aan het einde van de winkelstraat is de Groenplaats met gezellige terrasjes. Als u schuin oversteekt, langs de kathedraal van Antwerpen, komt u op de Grote Markt met het bijzonder mooie Stadhuis en gebouwen met middeleeuwse gevels. Vanaf de Grote Markt is het nog een klein stukje in westelijke richting naar de rivier De Schelde.
In Antwerpen kunt u minstens twee dagen wandelen, winkelen, drinken en eten en er zijn talloze musea. De vogeltjesmarkt is ook zeer populair.

Bergen op Zoom

(38 km / 36 minuten rijden met de auto)

Bergen op Zoom is een stad vol met historische monumenten. Enkele daarvan zijn:
Het Markiezenhof (laatgotisch stadspaleis en residentie van de Heren en later de Markiezen van Bergen op Zoom), De Grote Markt (met een aantal historische panden op dit plein, waaronder het Stadhuis), Het Stadhuis (oorspronkelijk gebouwd tussen 1398 en 1403 in laatgotische stijl), De Gevangenpoort (een overblijfsel van de stadsomwalling uit het midden van de 14e eeuw) en de Sint Gertrudiskerk (het oudste deel van deze kerk aan de Grote Markt is de romp van de toren, die dateert van rond 1370. Deze toren heet in de volksmond 'De Peperbus').

Evenementen en musea

Sehen Sie sich eine Liste der Veranstaltungen in der Region.