Wemeldinge

In 'Zuid-Beveland' the heart of the province 'Zeeland' lies the village of Welmeldinge situated directly on te Oosterschelde National Park. In the peaceful clean waters of the Oosterschalde, you can enjoy swimming, sailing, surfing or go under water diving. There is also a beach very close to the holiday home on the Villa park. During the mornings and evenings porpoises are present and you would enjoy a quick visit here. The village of Welmeldinge is not far from other traditional places such as Yerseke, Goes, Antwerp, Middelberg, Vlissingen, Zierikzee and Veere. Not to forget the Dutch Delta works which is always worth a visit.

 

Less than 10 kilometres away is Goes, it has a large subtropical swimming paradise. There are also golf courses there. Around the whole area you will find many places to visit. Do you like mussels? Then you must visit Yerseke. Do you enjoy a day out shopping? You can do this to your heart's content in Goes, Antwerp or in Middelberg. If you like history then the Zierikzee, Middelberg and the Veere are the places you will enjoy visiting.

Here in Weldmeldinge there are also many fine restaurants which have a fine atmosphere. In short there is so much to do here and the surrounding areas that you'll be sure to enjoy every single day. Whatever time of the year that you choose to visit!

 

Bezienswaardigheden in de omgeving

Villapark De Oesterbaai

Als u van rust houdt, fietstochten of eindeloze wandelingen maken, watersport of gewoon lekker aan een strand liggen dan is villapark De Oesterbaai het ideale park voor het hele gezin. Het park is gelegen in Wemeldinge aan de boorden van de Oosterschelde. Aan de rand van het park is een goed en betaalbaar restaurant, maar ook in het dorp, dat op korte loopafstand ligt, kunt goed en goedkoop tot zeer goed en betaalbaar eten. In het dorp is ook een supermarkt die in de vakantiemaanden elke dag open is.

Antwerpen

(57 km / 50 minuten rijden met de auto)

Het Centraal Station van Antwerpen is één van de mooiste stations van Europa. Naast het centraal station vindt u de Antwerp Zoo.
Vanaf het station naar de Grote Markt is ongeveer een half uur lopen door een gezellige en mooie winkelstraat. Aan het einde van de winkelstraat is de Groenplaats met gezellige terrasjes. Als u schuin oversteekt, langs de kathedraal van Antwerpen, komt u op de Grote Markt met het bijzonder mooie Stadhuis en gebouwen met middeleeuwse gevels. Vanaf de Grote Markt is het nog een klein stukje in westelijke richting naar de rivier De Schelde.
In Antwerpen kunt u minstens twee dagen wandelen, winkelen, drinken en eten en er zijn talloze musea. De vogeltjesmarkt is ook zeer populair.

Bergen op Zoom

(38 km / 36 minuten rijden met de auto)

Bergen op Zoom is een stad vol met historische monumenten. Enkele daarvan zijn:
Het Markiezenhof (laatgotisch stadspaleis en residentie van de Heren en later de Markiezen van Bergen op Zoom), De Grote Markt (met een aantal historische panden op dit plein, waaronder het Stadhuis), Het Stadhuis (oorspronkelijk gebouwd tussen 1398 en 1403 in laatgotische stijl), De Gevangenpoort (een overblijfsel van de stadsomwalling uit het midden van de 14e eeuw) en de Sint Gertrudiskerk (het oudste deel van deze kerk aan de Grote Markt is de romp van de toren, die dateert van rond 1370. Deze toren heet in de volksmond 'De Peperbus').

Events

View the list of events in the area.