Wemeldinge

Op Zuid-Beveland, in het hart van de provincie Zeeland, ligt het plaatsje Wemeldinge, direct aan het Nationaal Park Oosterschelde. In het rustige en schone water van de Oosterschelde kunt u uitstekend zwemmen, zeilen, surfen en duiken. Er is een strandje vlak bij uw vakantiewoning op het villapark. 's Morgens en 's avonds komen de bruinvissen u er steevast een bezoekje brengen. Het dorpje Wemeldinge ligt dichtbij tal van gezellige en historische plaatsen zoals, Yerseke, Goes, Antwerpen, Middelburg, Vlissingen, Zierikzee en Veere. Natuurlijk zijn ook de Deltawerken een bezoek waard!

 

In de omgeving vindt u diverse andere plaatsen om te bezoeken. Houdt u van mosselen, dan gaat u naar Yerseke. Houdt van winkelen, dan kunt u uw hart ophalen in Goes, Antwerpen of Middelburg. Houdt u van historie, dan zijn o.a. Zierikzee, Middelburg of Veere de plaatsen die u graag zal bezoeken.
 Op nog geen 10 km, in Goes, vindt u een groot subtropisch zwemparadijs en golfbanen. Wemeldinge zelf biedt u vele gezellige restaurantjes.
 Kortom, er is zoveel te beleven rondom Wemeldinge dat u zich geen dag hoeft te vervelen. Welk jaargetijde het ook is.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Villapark De Oesterbaai

Als u van rust houdt, fietstochten of eindeloze wandelingen maken, watersport of gewoon lekker aan een strand liggen dan is villapark De Oesterbaai het ideale park voor het hele gezin. Het park is gelegen in Wemeldinge aan de boorden van de Oosterschelde. Aan de rand van het park is een goed en betaalbaar restaurant, maar ook in het dorp, dat op korte loopafstand ligt, kunt goed en goedkoop tot zeer goed en betaalbaar eten. In het dorp is ook een supermarkt die in de vakantiemaanden elke dag open is.

Antwerpen

(57 km / 50 minuten rijden met de auto)

Het Centraal Station van Antwerpen is één van de mooiste stations van Europa. Naast het centraal station vindt u de Antwerp Zoo.
Vanaf het station naar de Grote Markt is ongeveer een half uur lopen door een gezellige en mooie winkelstraat. Aan het einde van de winkelstraat is de Groenplaats met gezellige terrasjes. Als u schuin oversteekt, langs de kathedraal van Antwerpen, komt u op de Grote Markt met het bijzonder mooie Stadhuis en gebouwen met middeleeuwse gevels. Vanaf de Grote Markt is het nog een klein stukje in westelijke richting naar de rivier De Schelde.
In Antwerpen kunt u minstens twee dagen wandelen, winkelen, drinken en eten en er zijn talloze musea. De vogeltjesmarkt is ook zeer populair.

Bergen op Zoom

(38 km / 36 minuten rijden met de auto)

Bergen op Zoom is een stad vol met historische monumenten. Enkele daarvan zijn:
Het Markiezenhof (laatgotisch stadspaleis en residentie van de Heren en later de Markiezen van Bergen op Zoom), De Grote Markt (met een aantal historische panden op dit plein, waaronder het Stadhuis), Het Stadhuis (oorspronkelijk gebouwd tussen 1398 en 1403 in laatgotische stijl), De Gevangenpoort (een overblijfsel van de stadsomwalling uit het midden van de 14e eeuw) en de Sint Gertrudiskerk (het oudste deel van deze kerk aan de Grote Markt is de romp van de toren, die dateert van rond 1370. Deze toren heet in de volksmond 'De Peperbus').

Evenementen en musea

Bekijk hier een lijst van evenementen en musea in de omgeving.