Evenementen in Egmond en omgeving

Braderie (Egmond aan Zee)

Elke woensdag in de maanden juni t/m augustus

Al ruim 50 jaar is er elke woensdagavond van 17.00 tot 22.00 uur in de winkelstraat van Egmond aan Zee een grote gezellige avondmarkt (braderie) met zo'n 100 kramen.

Hoever Dorpsfeest (Egmond aan den Hoef)

8 juni 2014

Tijdens het Hoeverdorpsfeest wordt een traditionele rommelmarkt gehouden. Een markt van ca. 120 kramen slingert door de oude kern van Egmond aan den Hoef. In dit weekend wordt ook een kunstmarkt gehouden en op het plein midden in het dorp is een muziektent waarbij jong en oud samen komt.

Visserijdag (Egmond aan Zee)

15 juni 2014

Vanaf 10.00 uur 's morgens kunnen bezoekers de sfeer proeven van begin vorige eeuw. Het centrum de winkelstraat en omliggende straatjes, worden gevuld door kramen met een nautische markt. Er wordt klederdracht gedragen en er klinken zeemansliederen vertolkt door shantykoren. Belangstellenden kunnen zien hoe de dagelijkse bezigheden van de vissers en nevenbedrijven er begin vorige eeuw uitzagen. In de Smidstraat en op het Pompplein staan vishandelaren om te laten zien op welke verschillende smakelijke wijzen vis bereid kan worden.

Wandelvierdaagse (Alkmaar)

18 t/m 21 juni 2014

Een fantastische omgeving rondom Alkmaar door duinen, strand en polderlandschap staat garant voor dagelijks een unieke route vanuit een andere start- en finishplaats. De eerste dag voert de route door Egmond aan Zee. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, 8,5, 15, 20, 25 en 40 km.

Strandzesdaagse (Egmond aan Zee)

24 juli 2014

De strandzesdaagse is een wandeltocht van Hoek van Holland naar Den Helder. De voorlaatste tussenstop is traditioneel in Egmond aan Zee. De wandelaars zetten hun tenten op op het veld van voetbalvereniging Egmondia waar 's avonds een grote feestavond is waarbij iedereen welkom is.

Egmond op z'n Kop (Egmond-Binnen)

1 t/m 3 augustus 2014

Drie dagen lang allerlei evenementen, een grijze markt, muziek en een kindermiddag.

Grote Kermis (Alkmaar)

22 t/m 31 augustus 2014

Traditioneel is de laatste anderhalve week grote Kermis in Alkmaar. Het centrum van Alkmaar wordt ingenomen door een verscheidenheid aan duizelingwekkende attracties. Maar ook voor kleine kinderen is er veel vertier.

Fjoertoer (Egmond)

29 november 2014

De Fjoertoer is een avondwandelevenement met diverse lichtacts in de drie Egmonden en langs het strand van Bergen aan Zee naar de vuurtoren (Fjoertoer) van Egmond aan Zee.